• GIDI

Aioli | Spaanse Knoflook Mayonaise

Er gaat niets boven een beetje verse mayonaise op je balansdag, bijvoorbeeld om je ovenfriet in te soppen. Nog beter wordt het als er knoflook in het spel komt. Aioli. Een knoflookmayonaise waar ik helemaal gek op ben.


Je kunt het tegenwoordig gewoon in de supermarkt vinden, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker! En ook nog eens een stuk goedkoper als je een grote hoeveelheid maakt voor op een feestje.


Is het ook gezond? Een kleine portie op zijn tijd kan echt geen kwaad. Er zitten dan ook gezonde vetten in! Maar let hierbij wel op hoeveel je pakt en met wat je het combineert.


Recept voor een bakje aioli:

- 1 ei

- 2 teentjes knoflook (of meer naar smaak)

- 150 ml zonnebloemolie

- Beetje citroen of limoensap

- Snufje zout


Pak een hoge (maat)beker of glas en een staafmixer. Zorg ervoor dat de beker net wat breder is dan de kop van de staafmixer zodat het geheel goed kan mengen.


Breek het ei boven de beker en pers hier de knoflook bij. Knijp een kwart van een limoen of citroen uit boven de kom en voeg een snufje zout toe. Zet je staafmixer op de bodem van de beker en schenk dan alle olie in de beker. Zet je staafmixer aan en meng. Wanneer het begint in te dikken trek je langzaam de staafmixer naar boven tot alle olie goed is opgenomen.


That’s it. Je hebt je eigen knoflookmayonaise gemaakt! Verdubbel het recept voor op een feestje zodat je 2 a 3 bakjes hebt die je op tafel kunt zetten. Enjoy!
23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven