• GIDI

Broccoli pizza!

De laatste week van het Feestje op je Bord.. Dat kan maar een ding betekenen, een extra groot feest! Deze week laat ik zien dat je ook gezonder kunt zondigen. Daarom deel ik al mijn guilty fastfood plesures met jullie, altijd met een gezonde twist!


Het recept voor een gezondere pizza!


Ingrediënten:

- 200 gram broccoli - 2 eieren - 2 handjes geraspte geitenkaas - 1 ui - Snufje zout - 2 theelepels Italiaanse kruiden - 5 eetlepels tomatensaus of crème fraise - Topping: tot 3 groenten naar keus (tomaat, paprika, olijven, knoflook, bosui, courgette, champignons, etc. etc.) - OPTIONEEL: niet gezond maar wel heel lekker, wat mozzarella of geraspte kaas om het af te toppen


Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de broccoli in grove stukken en maal het in een keukenmachine tot je kleine korreltjes krijgt. Voeg de eieren, kaas, het zout en de kruiden toe en maal totdat het een geheel begint te vormen. Snipper een halve ui superfijn en meng dit met een lepel door het ‘deeg’.


Stort het mengsel op een bakplaat belegd met bakpapier (eventueel invetten) en vorm er een rondje of vierkant van. Bak de bodem ongeveer 20 minuten voor in de oven. Snijd ondertussen de halve ui en de rest van je toppings in de gewenste vorm.


Wanneer de bodem een beetje hard en lichtbruin is geworden haal je hem eruit en bedek je de bodem met een dun laagje tomatensaus of crème fraise (heerlijk met geperste knoflook erdoorheen!) en de groenten. Schuif de pizza terug de oven in voor de laatste 15 minuten tot alles heerlijk ruikt en gaar is!


TIP: Maak van het deeg minipizza's en serveer ze op een feestje!


Zondig zonder schaamte3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven