• GIDI

Verse nasi met zelfgemaakte bloemkool rijst

Bijgewerkt: 17 mei 2019

Bloemkool rijst is hip! Het is super makkelijk te maken en een slimme manier om meer groenten toe te voegen aan je gerechten. Licht aangebakken krijgt het een heerlijke noot-achtige smaak wat goed past bij oosterse gerechten, zoals nasi!

Receptje voor de bloemkool rijst: Hak een bloemkool in grove stukken. De wat hardere stam kun je ook gewoon gebruiken, hak deze iets fijner. Doe de stukken in de keukenmachine en maal de stukken totdat je "rijstkorrels" krijgt. Hak niet te lang door want dan wordt het een papje. Bak het even op in een laagje olie voor de krokante bite en lekkere smaak. Een bloemkool is ongeveer genoeg rijst voor 6 tot 8 personen. Hou je wat over? Vries het in! Laat het in de koelkast ontdooien op een theedoek zodat het overtollige vocht wordt opgenomen.

Ingrediënten nasi met bloemkool rijst (4 pers.):

- 1/2 bloemkool of 400 gram bloemkool rijst

- 400 gram Chinese roerbakgroente

- 100 gram doperwten

- 2 tenen knoflook

- 2 eetlepels ketjap manis

- 1 eetlepel wokolie

- 2 theelepels gemalen komijnpoeder

- 1 theelepel kurkuma

- 2 theelepels gemberpoeder


Meng de knoflook, ketjap, olie en kruiden tot een sausje en verhit deze in een wok. Bak hierin de roerbak groenten 3 minuten aan en voeg vervolgens de bloemkool rijst toe. Bak deze ook 3 minuten mee. Voeg dan de de doperwten toe en warm het geheel nog even goed door.


Serveer de nasi bijvoorbeeld eens met kipsaté.


7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven