• GIDI

Tabouleh salade met bulgur

Bijgewerkt: 17 mei 2019

Een klassiek gerecht bij een mezze is een tabouleh salade: een peterselie salade met bulgur en munt. Soms wordt er ook couscous gebruikt voor het maken van een tabouleh salade. De regel bij een originele tabouleh is dat de bulgur (of couscous) nooit meer mag zijn dan de peterselie. Het is tenslotte een peterseliesalade!


Het is heel makkelijk zelf te maken en de eigenzinnige, frisse smaak is heerlijk op warme zomerdagen.


Ingrediënten voor een salade als bijgerecht: - 75 gram bulgur - 3 bosjes platte peterselie (90 gram) - 30 gram verse munt - 3 tomaten - 2 lente-uitjes - 1 Citroen - 3 eetlepels olijfolie - Zwarte peper - Snufje zout - Optioneel: 1/2 komkommer of verse granaatappel pitjes


Was de peterselie en munt, snijd (niet hakken!) alle bosjes, de blaadjes én de steeltjes, redelijk fijn. Snijd de lente-ui in dunne schijfjes en marineer deze met een beetje zout en peper.


Zet een schaal klaar met de bulgur. Snijd de tomaten in kwarten, schep de zaden met het vocht uit de tomaten bij de bulgur. Snijd het tomaten vlees fijn, ongeveer dezelfde grootte als de kruiden. Voeg aan de bulgur kokend water toe tot het net onder staat. Laat dit 15 tot 20 minuten afgedekt staan.


Meng vlak voor het serveren de kruiden met de lente-ui en voeg hier het sap van een halve citroen aan toe. Breng verder op smaak met wat zout en de olijfolie. De tabouleh hoort friszurig en kruidig te zijn. Garneer eventueel met wat extra citroensap, olijfolie en verse granaatappel pitjes.


11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven