• GIDI

Sushi burrito

Een paar jaar geleden kreeg ik de kans een interessante workshop sushi maken te volgen. Hier leerde ik wat er eigenlijk bij komt kijken om de perfecte rijst te maken. Een lang proces met veel zorg en liefde en de juiste ingrediënten. Een kunst op zich. Het resultaat? Super smaakvolle rijst in zelfgemaakte sushi! Lekker kan het bijna niet. Maar is het ook gezond? Nee. De verse groenten, zeewier en vis in sushi zijn gezond maar doordat er heel veel suiker en zout toegevoegd wordt aan de rijst is deze een stuk minder gezond.


Natuurlijk kan een afhaal sushi op zijn tijd wel, maar zelf vers maken is natuurlijk gezonder. En ook nog eens leuk om te maken! Het kost wel wat tijd om alle ingrediënten te snijden, de rijst te koken en het geheel netjes op te rollen.


Maar dat kan ook sneller. Maak kennis met de fasfood combo die je niet kunt weerstaan: de sushi burrito. Een fastfoodmaaltje in de dop.


Ingrediënten 2 sushi burrito’s: - 2 volkoren wraps - 100 gram volkoren rijst | sushirijst (minder gezond) - Scheutje rijstazijn - 2 grote nori bladen - 2 tot 4 varianten vulling - Sesamzaadjes (optioneel)


Vulling inspiratie: - Avocado, Komkommer, Tomaat, rode peper - Sla, rucola, Zeewier - Ei, Garnalen, Kip, Zalm, Tonijn, surimi, krab - Zelfgemaakte mayonaise, halvanaise, wasabi


Zet een pan met water op het vuur en breng met een snufje zout aan de kook. Kook de rijst ¾ van de tijd op laag vuur en laat het nog 10 munten uitstomen met de deksel op de pan. Schep door de rijst de rijstazijn. Snijd ondertussen je vulling in repen (hoeft niet heel fijn).


Leg een wrap uit op een bord. Bedek de wrap met een nori blad zodat de wrap bijna volledig gevuld is. Maak met de helft van de rijst een strook dwars over de wrap. Leg hier je gesneden vulling tegenaan en rol de wrap op. Prik hem vast met een prikkertje en garneer eventueel met wat sesamzaadjes.


Ook lekker voor de lunch! Wikkel de wrap dan in een folie of zilverpapier. Of kies eens voor kleine/halve wraps en varieer met de vulling.


Smakelijk14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven