• GIDI

Ramen | Noodlesoep

Deze week is het feestje “hotpot” en komen er weer een aantal nieuwe gerechten langs! Vandaag trappen we af met ramen, een gevulde noodlessoep! Lekker voor in de middag of als avondeten. Hou je wat over? Zet het in de vriezer. Zo heb je altijd een simpel lekkere maaltijd achter de hand.

Ingrediënten 2 liter soep - 250 gram volkoren noodles of dunne mie - 2 liter water - 1 paksoi (of 200 gram wok groenten) - Klein bakje taugé

- 3 lente-uitjes

De kruiden: - 1 groentebouillon blokje - 2 teentjes knoflook - Stukje gember (2 cm) - Paar ringetjes rode peper - 3 eetlepels sojasaus - 2 theelepels vissaus (optioneel maar wel heel lekker) - Handje verse of 2 theelepels gedroogde koriander

Zet een grote pan op een laag vuur. Snij de gember in plakjes, de peper in ringetjes en de knoflook in stukken en voeg dit samen met een beetje kokosolie toe aan de pan. fruit het even langzaam aan en giet dan het water erbij. Voeg ook de soja-, vissaus en het bouillonblokje toe. Laat het een half uurtje op een zacht vuur pruttelen.

Hak de paksoi in slierten of stukken en het lente-uitje in ringetjes. Voeg deze samen met de noodles en koriander toe aan de soep. Kook het geheel nog 3 tot 5 minuten door tot de noodles gaar zijn.

Serveer deze noodlessoep eens met een hardgekookt eitje bovenop! Vlees of vis toevoegen? Kip of wat garnalen smaken er erg goed bij.

Enjoy!

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven