• GIDI

Peultjes met krielaardappels, cherrytomaten en gepofte knoflook

Bijgewerkt: 17 mei 2019

Gister maakte ik er een grote pan curry met peultjes waarvan er nog een deel overbleven. Daarom vandaag een lekker recept met peultjes, krielaardappels en tomaten.

Recept voor 2 personen: - 300 gram krielaardappels in schil - 200 gram peultjes of sugarsnaps - 3 lente-uitjes - Bakje cherrytomaten - 4 tenen knoflook - 3 takjes rozemarijn - Olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in.

Haal de harde kontjes van de peultjes af en snijd ze in stukjes van een paar centimeter. Halveer de krieltjes of snij ze in kwarten en verdeel deze met de peultjes in de oven schaal. Hak de tomaten door de helft en snijd ringetjes van de lente ui, voeg ze toe aan de aardappels.

Ris boven de schaal het groen van de takjes rozemarijn en besprenkel dit met wat olijfolie (ongeveer 3 eetlepels). Hussel het geheel goed door zodat alles is bedekt met een laagje olie. Haal de harde kontjes van de knoflook af maar laat de rest van de schil zitten, leg deze bovenop het geheel en giet er nog een drupje olie op zodat deze poffen en een zachte zoete smaak krijgen.

Zet de schaal voor ongeveer 35 minuten in de oven tot alles een mooi kleurtje heeft.

Smakelijk eten!


3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven