• GIDI

Onepot domatorizo | Snelle rode rijst

Wie ooit bij de Griek heeft gegeten kent de rode rijst die je in een mooi bolletje erbij krijgt. Dit is een tomaten pilaf of domatorizo. Rijst aangefruit en gebakken in een bouillon met verschillende groenten. Vandaag een lekker makkelijke onepot met deze rode rijst die binnen een half uur op tafel staat.


Ingrediënten 2 personen: - 1 ui - 1 paprika - Halve courgette - 200 gram zilvervliesrijst - 400 gram gepelde tomaten - 2 theelepels Peterselie - 1 theelepel Origano - Flinke snuf Peper - Snufje zout


Snij alle groenten in stukken. Begin met het aan fruiten van de ui op middelhoog vuur. Voeg daarna de courgette en paprika toe en bak nog even mee. Na twee minuten mag de rijst erbij. Bak deze een paar minuten mee op.


Voeg dan de gepelde tomaten toe en een half blikje water. Hier mogen de kruiden bij. Breng het geheel aan de kook en laat het voor ongeveer 8 tot 10 minuten met de deksel op de pan indikken. Roer het een of twee keer door zodat de rijst niet aanbakt. Wanneer de rijst gaar is kun je aanvallen.


Smakelijk!3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven