• GIDI

Baharat stoofpot met tofu en pompoen

Bijgewerkt: 17 mei 2019

Deze week begon een nieuw seizoen van broodje gezond en daar word ik erg blij van. In deze eerste aflevering namen ze soja onder de loep. Wat blijkt? Soja is gewoon een gezonde vleesvervanger!


Nu we weten dat soja helemaal niet verkeerd is, is het tijd voor een heerlijk gerecht met tofu! Baharat stoofpot met pompoen. Deze Midden-Oosterse stoofpot geeft een echte smaak explosie! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ingrediënten 2 personen: - 1 ui

- 3 tenen knoflook

- 1 pakje tofu - 400 gram pompoen - 4 tomaten of een blik tomatenblokjes - 1 blik bruine bonen - +- 300 ml kokosmelk (pakje of blik)

- 2 el baharat kruiden - 1tl harissa ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Fruit een gesnipperd uitje met de knoflook aan in een laagje olie. Voeg de kruiden en de blokjes tofu toe en bak dit een paar minuten op. Snijd de tomaten en pompoen en voeg deze samen met de bonen en kokosmelk toe. Laat het voor ongeveer 25 minuten zacht pruttelen. Prik met je vork om te kijken of de pompoen gaar is en wanneer dat het geval is kun je aanvallen!

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Lekker met wat muntblaadjes als garnering. Eet je met meer personen? Voeg er eens wat zoete aardappels en een paprika aan toe! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven