• GIDI

Aspergeschotel uit de oven

Bijgewerkt: 17 mei 2019

Het aspergeseizoen is weer in volle gang. En dat is goed nieuws want asperges zijn supergezond! Deze bevatten namelijk veel verschillende vitamines en mineralen waarmee ze voor het hele lichaam zorgen. Zo bevatten ze enorm veel vitamine E die helpt bij de aanmaak rode bloedcellen, het in standhouden van spier- en andere weefsels en de weerstand. Daarnaast zitten ze barstensvol antioxidanten die ontstekingsreacties remmen.

Fun fact: Witte asperges groeien onder de grond, en de groenen variant groeit boven de grond. Groene asperges bevatten mede door zonlicht over het algemeen meer vitamines.

Recept voor aspergeschotel: - 200 gram aardappelen - 100 gram groene asperges - 1 sjalotje - 100 gram rauwe ham (vleeswaar) - Eetlepel boter - 1 ei - 2 theelepels bieslook - 1 theelepel Witte wijnazijn (optioneel) - 4 eetlepels (plantaardige) melk - Flinke snuf Peper - 2 handjes geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een ovenschaal in.

Schil de asperges met een mesje, verwijder het uiteinde kook de asperges in 10 minuten in ruim water gaar. Snij ondertussen 200 gram (ongeveer 2 a 3 normale aardappelen) met schil en al in schijfjes en snipper de sjalot fijn. Schep de asperges uit de pan en kook daarna in hetzelfde water de aardappelschijfjes 3 minuten voor.


Giet de aardappels af. Bereid de saus voor door in een schaal een klontje gesmolten boter te mengen met de bieslook, sjalot, melk, witte wijnazijn en peper. Meng het goed door en voeg, nu de boter wat kouder is, het ei erbij. Klop het nog eens goed door.

Beleg de bodem van de schaal met de aardappelschijfjes. Wikkel de asperges in de ham en leg ze op de aardappelen. Verdeel de saus over het geheel en top af met wat geraspte kaas. Schuif de schaal in de oven voor 20 minuten tot goud bruin.

Ook heerlijk met een stukje zalm!

Smakelijk eten!


2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven