• GIDI

Overnight oats

Bijgewerkt: 17 mei 2019

Havermout pap, you either love it or you hate it. Ikzelf lust er wel pap van ;) en eet het bijna iedere ochtend als ontbijt. Een vezelrijk ontbijt als deze zet je lichaam weer aan het werk na een nachtje niets doen en geeft je, vooral in combinatie met fruit, een boost aan vitamines en mineralen.

Havermout pap kun je zowel warm als koud eten en het is zo klaar. Een banaantje opbakken, haver en melk toevoegen, puntje kaneel erbij en heel het huis ruikt in de ochtend naar jouw heerlijke ontbijt. Maar misschien is de warme variant wellicht wat te tijdrovend voor je. Geen paniek, je kunt hem ook super simpel koud maken. Doordat deze koude variant de avond van tevoren al gemaakt kan worden scheelt het je kostbare tijd in de ochtend!


Ingrediënten voor een portie overnight oats:

- 50 gram havermout vlokken

- 150 milliliter plantaardige melk

- snufje kaneel

- pitten en zaden naar keuze (lijnzaad, chiazaad, zonnebloempitten, etc.)

- fruit naar keuze (zoals bessen, banaan, aardbei, appel, peer etc.)


Doe de haver, zaden en kaneel in een afsluitbaar bakje of een pot en schud het geheel door elkaar. Voeg de melk toe en schud of roer het nog eens door. Dek het af en je ontbijtje is klaar voor de koelkast! In de ochtend kun je de havermout extra smaak en vitamines geven door er wat vers fruit aan toe te voegen


Is je portie te nat of te droog? Voeg er dan de volgende keer simpelweg meer of minder melk aan toe. Wil je een romige smaak? Probeer het dan eens met yoghurt of kwark!


2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven